Forum Replies Created

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Setting light switch dim level with RF signal? #25776
     winger15mk says:

    winger15mk
    Participant

    Hi btidey,

    Thanks for getting back to me! I have read that document a good number of times now and have to be honest im really struggling to compare what I have to it!

    I have the following two on and off signals which are working at the moment:

    byte lighton[] = {0xBB,0x6F,0xF6,0xEE,0xEB,0xEE,0xDD,0x7E,0xB7,0xF6};
    byte lightoff[] = {0xDE,0xF6,0xF6,0xF6,0xEB,0xEE,0xDD,0x7E,0xB7,0xF6};

    Now I am guessing that the second half is some kind of identifier so the receiving light switch knows the two signals are both from the same ‘source’:

    ’0xEB,0xEE,0xDD,0x7E,0xB7,0xF6′

    So the first half of both signals I am assuming contain the ‘on’ and ‘off’ elements.

    So how can I logically look at those codes to change them for dim values?

    Really appreciate the help, I am going to keep going over the document but am struggling at the moment so appreciate your help!

    Thanks
    Gary

    in reply to: Setting light switch dim level with RF signal? #25768
     winger15mk says:

    winger15mk
    Participant

    So I’ve got an arduino project set up which can send on and off commands to my dimmer light switch which works perfectly.

    My question is, is it possible to control the dim level with a single transmitted message?

    So a signal command would say set it to 50%?

    Thanks
    Gary

    in reply to: Arduino with LightwaveRF Lawrie Library #25753
     winger15mk says:

    winger15mk
    Participant

    I wiped the device and added the single ‘remote’ using the Lawrie code on an ESP8266 but still have the same issue, if I turn the light on with the code then it turns itself off after a few minutes.

    Gonna try perhaps the unlocking option in his code and see whether the switch is just set to lock by default?

    in reply to: Arduino with LightwaveRF Lawrie Library #25682
     winger15mk says:

    winger15mk
    Participant

    Hi guys, really hoping someone can help with an issue I’m having.

    So I have an arduino project in which I have made use of the commonly known lightwave rf library by Lawrie:

    https://github.com/lawrie/LightwaveRF

    Everything works perfectly in that i have paired to my single gang light switch and can send on and off commands which do the job.

    The problem I have is that ever since I have ‘paired’ the switch to the ‘arduino remote’ if I turn on the switch manually then it turns itself off after a minute or so? If i turn the switch on with the signal then it stays on indefinitely!?

    I know the signal is the issue as if I unpair it and turn the switch on manually it stays on for good as well?

    Really hoping someone can help as its driving me mad!

    Thanks
    Gary

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)